TALLERS

Oferim classes regulars i tallers a LA ESFÉRICA i allà on ens conviden a fer-ho.

“Del cos neoliberal al cos sostenible”

El taller es centra en quatre cossos expressius i conductors:
Cos orgànic · cos heredat · cos social · cos dissident

Treballam analitzant des del moviment, com la nostra societat neoliberal provoca violències, bloquejos, incapacitats i immobilitat, oprimint, dominant, manipulant, i apropiant-se dels nostres cossos i la seva presència.

La metodologia emprada ens conduirà a diversos estats i situacions, relacionant conceptes com el significat de la llibertat o la manca d´ella; sempre a través de clares indicacions que viatgen per les textures i les imatges.
També treballarem com tenir una relació més sostenible amb nosaltres mateixes, amb els altres i amb l’espai, des de la sensibilitat i apertura al coneixement. Transformam per un instant el nostre ésser, connectant amb les capacitats il·limitades i la creativitat del cos, engegant el motor intern aconseguint estar més presents, actius i creatius al món.

“Sessions de Dansa Techno Contemporània”

Per a cossos diversos amb o sense experiència.
Moure les molècules, deixar anar la consciència, arribar juntes a un estat, on cadascuna amb la seva pròpia individualitat connecta amb els cossos i l’espai a través de la força, la fluïdesa i la multidiversitat que ens defineix com a individu i com a col·lectiu.

“Dansa en família”

Aquests tallers estan enfocats a famílies amb criatures d’entre 2 i 7 anys.
Jugarem amb els cossos, l’espai, les formes i el color. Descobrirem com tot això afecta la nostra manera de moure’ns i ens obre un món de noves possibilitats. Dibuixar amb el cos, traçar mapes a l’espai, ponts, camins. Així ens anirem trobant amb tota una aventura on el cos i la diversitat d’elements tals com; pinzells secs, fulles de paper, teles, cintes de colors, etc… ens obre un portal cap a la fantasia i la creació, sempre des de les eines que ens aporta la dansa.

Catalina Carrasco imparteix aquests tallers relacionant la seva àmplia trajectòria a la dansa contemporània amb estudis i pràctiques de l’art plàstic i visual i la seva experiència maternal.

“Miró Dansalab”

Miró Dansalab parteix del procés creatiu de l’obra MiraMiró i es composa de tres tallers dirigits a diferents grups d’edat:

  • CONSTEL·LACIONS: A partir de 18 anys. Durada 2.5h (es pot adaptar a diferents necessitats)
    Taller de moviment en el qual es treballa la improvisació i la composició immediata. Crearem una coreografia en què el moviment dels cossos a l’espai conformarà una nova, particular i efímera constel·lació.
  • BIG BANG: Joves entre 12 i 17 anys. Durada 2 sessions de 2h (es pot adaptar a diferents necessitats)
    Treballa la coreografia, l’ocupació de l’espai i la interrelació utilitzant el moviment i el cos com a instruments, experimentant alhora amb conceptes vinculats amb la creació de l’univers.
  • COLORS EN MOVIMENT: Infants entre 5 i 7 anys i entre 8 i 11 anys. Durada 2 sessions de 1h (es pot adaptar a diferents necessitats)
    Com es mou el vermell? Quina veu té el groc? Prenent com a partida l’obra de Joan Miró jugarem a donar vida als colors, a ballar-los i a descobrir tot un món de formes.
Taller_Constel·lacions

Foto: Taller constel·lacions a la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca

“Taller CROTCH (Entrecuix)

Activitat vinculada a les presentacions de CROTCH. Sempre que sigui possible, a cada nova ciutat on es presenta CROTCH, previ a l’estrena local, es farà aquest taller dirigit al col·lectiu feminista, transfeminista i LGTBI

El taller es dirigeix a tota aquella persona que vulgui investigar la temàtica del gènere mitjançant el cos i el moviment.

S’analitzaran els estereotips de gènere: la masculinitat i la feminitat tal com son enteses a la nostra societat, per a llavors trencar aquests esquemes i trobar un cos propi que no requereix una definició no molt menys un encasellament dicotòmic home-dona.

“Dansa i tecnologia interactiva”

Dos tallers paral·lels. Un de dansa amb Catalina Carrasco i un altra d’interacció tecnològica “El smartphone com a sensor” amb Pure Data amb Gaspar Morey. L’unic requisit és estar familiaritzat amb l’ús de l’ordinador. Assolit l’ecuador del taller, els dos grups es junten per a crear composicions i coreografies.

Dirigit a:
1. Qui “només” vulgui ballar i investigar amb el cos.
2. Qui “només” vulgui introduïr-se a l’interacció tecnològica (sense ballar) – El grup 1. els hi farà de conills d’indis.
3. Qui ho vol tot … ballar i iniciar-se en la programación de la interacción tecnològica.

“Taller de dansa i consciència del moviment”

Hi ha quatre tipus principals de tallers, tots ells basats en els principis que es poden llegir més avall a “mètodes”.

  1. Més sol que l’una: enfocat al treball individual, cercam com trobar novas formes de moure-se, sortir de la zona de comfort, sorprendre y sorprendre-se. Hi ha una part de tècnica de moviment, una altra de improvisació i finalment una de coreografia o composició immediata.
  2. Sols o acompanyats: Taller centrat en duets, trios i grups, des de l’escolta i el contacte es treballaran conceptes com ara les forces oposades, el pes el (des)equilibri, la manipulació, l’impuls, el gest quotidià i el moviment abstracte. A les sessions també es treballa la composició immediata i de vegades també la coreografia.
  3. Posa’t de l’inrevés: Aquest taller es centre en cèncer qualsevol límit, por o prejudici, en arriscar i participar amb total llibertat, en ser capaços de mantenir-se, de romandre, de resistir, de transformar. Aquí tot val, sempre que sigui amb consciència.
  4. Crear, creant, creat: enfocat a com cadascun dels participants pot crear mitjançant el seu cos, la seva veu, la relació amb si mateix, l’espai i l’objecte. Es proposen diferents objectes, cada participant en triarà un i treballarà tots els dies amb ell, insistint, aprofundint i repetint. Veurem com evoluciona el material.

BREU CV DE CATALINA CARRASCO

Catalina Carrasco

Ballarina, coreògrafa, professora de dansa. Llicenciada en danza contemporània per l’Universitat Miguel Hernández. Formada a Londres, Berlin, Rejkyavick, Barcelona, Madrid i Telaviv en ballet, butoh, dansa teatre, dansa contemporània (Limón, Graham, Release, fly-low, CI, improvisación i Gaga) des de fa anys practica també ioga i Katsuguen. Als seus tallers utilitza els coneixements adquirits durant els seus 20 anys d’intèrpret a companyies de Madrid, Barcelona, Mallorca, Xile i Alemania, i als més de 10 anys com a docent. Així doncs, aplica tota la seva pròpia recerca i aprofita les experiències adquirides. A les seves classes treballa sobre tot en la recerca del moviment personal i particular, mitjançant esquemes creats per ella mateixa, que l’han portat a trobar el seu propi llenguatge.

Comments are closed.